Strony Akademii Morskiej w Gdyni mogą korzystać z plików cookies. Możesz określić warunki ich przechowywania lub dostępu do nich w Twojej przeglądarce.

Dla
Kandydatów

Doktorant

Rada doktorantów

Rada Doktorantów Wydziału PiT w roku akademickim 2016/2017:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Wiceprzewodnicząca- Wioletta Suszek 

Sekretarz - Paulina Witt

Członek - Beata Stenka

Członek - Joanna Bartkowicz

Doktorant

Wybierz, który dział Cię interesuje:

Informacje st. doktoranckie

Efekty i program kształcenia

Opiekunowie naukowi

Stypendium

Ważne dokumenty

Kontakt

Koła naukowe

Rada doktorantów

Kontakt

Dane kontaktowe:

Sekretariat Studiów Doktoranckich Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa
Ewa Simonyan tel. (58) 558 -63-606
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 


Kierownik Studiów Doktoranckich
dr hab. inż. Aneta Ocieczek prof. nadzw. AMG tel. (58) 558-63-45 lub 606300620
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Ważne dokumenty

Umowa - studia doktoranckie stacjonarne

Umowa - studia doktoranckie niestacjonarne

Regulamin studiów doktoranckich

Zakres dyscypliny Towaroznawstwo

Wzór sprawozdania rocznego doktoranta

Opiekunowie naukowi

Lista opiekunów naukowych i tematyka ich badań

Imi i nazwisko Specjalność naukowa Tematyka badań
prof. dr hab. inż. Ewa Babicz-Zielińska Innowacyjny konsument
Usługi żywieniowe
Badania konsumenckie
- Zachowania konsumentów i ich uwarunkowania na rynku towarów i usług innowacyjnych
prof. dr hab. inż. Piotr J. Bykowski Towaroznawstwo żywności i zarządzanie jakością w przemyśle żywnościowym
Towaroznawstwo artykułów żywnościowych – surowce i produkty pochodzenia morskiego
- Innowacyjne produkty/technologie w przemyśle żywnościowym
prof. dr hab. Andrzej Grzelakowski Logistyka i ekonomika transportu - Mechanizmy regulacji systemów transportowych i logistycznych
prof. zw. dr hab. Piotr Jędrzejowicz Systemy informacyjne
Systemy wspomagania decyzji
Sztuczna inteligencja
 
prof. dr hab. inż. Piotr Palich Towaroznawstwo artykułów żywnościowych
Technologia i chemia żywności
- Kształtowanie jakości żywności w procesach technologicznych i dystrybucji
prof. dr hab. inż. Piotr Przybyłowski Towaroznawstwo i zarządzanie jakością - Kształtowanie i ocena jakości towarów oraz usług – aspekty konsumenckie, technologiczne i środowiskowe
prof. dr hab. inż. Maria Rutkowska Towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych
Chemia i fizykochemia polimerów
- Nowe materiały polimerowe przyjazne dla środowiska naturalnego
prof. dr hab. Izabela Steinka Mikrobiologia żywności
Mikrobiologia przemysłowa
Higiena żywności
Towaroznawstwo
- Badanie biostatycznych właściwości związków pochodzenia roślinnego
- Probiotyki
- Optymalizacja jakości żywności pochodzenia zwierzęcego
- Interakcje opakowanie-produkt
dr hab. inż. Ireneusz Czarnowski Sztuczna inteligencja - Eksploracja danych w towaroznawstwie i usługach
dr hab. Marek Grzybowski Ekonomika przedsiębiorstwa
Marketing
Organizacja i zarządzanie
- Towar w innowacyjnej gospodarce
prof. dr hab. Barbara Marciszewska Ekonomika konsumpcji
Marketing usług i turystyki
- Zarządzanie jakością usług
- Komunikacja z rynkiem (z klientem)
- Ekonomia usług
dr hab. inż. Aneta Ocieczek Towaroznawstwo artykułów żywnościowych
Przechowalnictwo żywności
- Technologiczne i przechowalnicze aspekty kształtowania jakości żywności
Wpływ stanu wody na właściwości fizyczne, chemiczne i funkcjonalne żywności
dr hab. Marzena Popek Towaroznawstwo i ładunkoznawstwo - Właściwości transportowo-technologiczne towarów niebezpiecznych
- Analiza ryzyka w transporcie towarów niebezpiecznych
prof. dr hab. Maria Śmiechowska Chemia i biochemia żywności
Towaroznawstwo artykułów żywnościowych
- Chemiczne i biochemiczne aspekty kształtowania jakości
- Ekologiczne aspekty kształtowania jakości
- Świadomość ekologiczna
- Żywność ekologiczna
- Autentyczność i identyfikowalność towarów
- Czynniki wpływające na kształtowanie spożycia towarów
dr hab. inż. Aleksandra Wilczyńska Towaroznawstwo artykułów żywnościowych - Kształtowanie jakości żywności w cyklu życia produktu
- Bioaktywne składniki żywności

Sięgnij po nagrodę PAN

Polska Akademia Nauk, Oddział w Gdańsku zaprasza młodych naukowców do wzięcia udziału w konkursie na najlepszą oryginalną pracę twórczą, opublikowaną w roku 2015.

Czytaj więcej...

Stypendium doktoranckie z dotacji projakościowej

Zgodnie z decyzją Doktoranckiej Komisji Stypendialnej WPiT zwiększone stypendium doktoranckie z dotacji projakościowej zostało przyznane następującym osobom:

1. 23549  115,6 pkt

2. 18626  100 pkt

3. 23393  96,3 pkt

4. 28766  95,4 pkt

5. 33353  87 pkt