Opiekunowie naukowi
Lista opiekunów naukowych i tematyka ich badań
Imi i nazwisko | Specjalność naukowa | Tematyka badań |
prof. dr hab. inż. Piotr J. Bykowski |
Towaroznawstwo żywności i zarządzanie jakością w przemyśle żywnościowym Towaroznawstwo artykułów żywnościowych – surowce i produkty pochodzenia morskiego |
- Innowacyjne produkty/technologie w przemyśle żywnościowym |
prof. dr hab. Andrzej Grzelakowski | Logistyka i ekonomika transportu | - Mechanizmy regulacji systemów transportowych i logistycznych |
prof. zw. dr hab. Piotr Jędrzejowicz |
Systemy informacyjne Systemy wspomagania decyzji Sztuczna inteligencja |
|
prof. dr hab. inż. Piotr Palich |
Towaroznawstwo artykułów żywnościowych Technologia i chemia żywności |
- Kształtowanie jakości żywności w procesach technologicznych i dystrybucji |
prof. dr hab. inż. Piotr Przybyłowski | Towaroznawstwo i zarządzanie jakością | - Kształtowanie i ocena jakości towarów oraz usług – aspekty konsumenckie, technologiczne i środowiskowe |
prof. dr hab. inż. Maria Rutkowska |
Towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych Chemia i fizykochemia polimerów |
- Nowe materiały polimerowe przyjazne dla środowiska naturalnego |
prof. dr hab. Izabela Steinka |
Mikrobiologia żywności Mikrobiologia przemysłowa Higiena żywności Towaroznawstwo |
- Badanie biostatycznych właściwości związków pochodzenia roślinnego - Probiotyki - Optymalizacja jakości żywności pochodzenia zwierzęcego - Interakcje opakowanie-produkt |
dr hab. inż. Ireneusz Czarnowski | Sztuczna inteligencja | - Eksploracja danych w towaroznawstwie i usługach |
prof. dr hab. Barbara Marciszewska |
Ekonomika konsumpcji Marketing usług i turystyki |
- Zarządzanie jakością usług - Komunikacja z rynkiem (z klientem) - Ekonomia usług |
dr hab. inż. Aneta Ocieczek |
Towaroznawstwo artykułów żywnościowych Przechowalnictwo żywności |
- Technologiczne i przechowalnicze aspekty kształtowania jakości żywności Wpływ stanu wody na właściwości fizyczne, chemiczne i funkcjonalne żywności |
dr hab. Marzena Popek | Towaroznawstwo i ładunkoznawstwo |
- Właściwości transportowo-technologiczne towarów niebezpiecznych - Analiza ryzyka w transporcie towarów niebezpiecznych |
prof. dr hab. Maria Śmiechowska |
Chemia i biochemia żywności Towaroznawstwo artykułów żywnościowych |
- Chemiczne i biochemiczne aspekty kształtowania jakości - Ekologiczne aspekty kształtowania jakości - Świadomość ekologiczna - Żywność ekologiczna - Autentyczność i identyfikowalność towarów - Czynniki wpływające na kształtowanie spożycia towarów |
dr hab. inż. Aleksandra Wilczyńska | Towaroznawstwo artykułów żywnościowych |
- Kształtowanie jakości żywności w cyklu życia produktu - Bioaktywne składniki żywności |
Podmiot udostępniający:
Katedra ZJ
Wytworzył informację:
Aneta Ocieczek
20.03.2017
Wprowadzenie:
M.Schmidt 20.03.2017
Ostatnia modyfikacja:
Anonim (niezweryfikowany) 25.01.2018