Przedmioty kierunkowe Fizyka.Bezpieczeństwo i higiena pracy.Biochemia.Chemia organiczna.Ekonomia.Informatyka.Język obcy I II III IV V VI VII angJęzyk obcy I II III IV V VI VII niemMatematyka.Metody badań produktów.Mikrobiologia.Ochrona środowiska.Opakowalnictwo.Podstawy zarządzania.Podstawy chemii.Podstawy marketingu.Podstawy procesów technologicznych.Przechowalnictwo.Sensoryczna ocena jakości.Statystyka.Towaroznawstwo przemysłowe I.Towaroznawstwo przemysłowe II.Towaroznawstwo spożywcze produktów pochodzenia roślinnego.Towaroznawstwo spożywcze produktów pochodzenia zwierzęcego.Wstęp do towaroznawstwa.Wychowanie fizyczne I II III IV (1). Praktyka. Seminarium dyplomowe I II III. Wykład monograficzny I.Badania operacyjne. Przedmioty specjalnościowe Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności i substancji dodatkowych.Edukacja żywieniowa.Eksploatacja urządzeń gastronomicznych.Finanse przedsiębiorstw.Gospodarka magazynowa.Higiena żywności i żywienia.Ochrona konsumenta.Organizacja usług żywieniowych.Planowanie i ocena sposobu żywienia.Profilaktyka żywieniowaRachunkowość MPG.Technika i organizacja obsługi konsumenta.Technologia gastronomiczna.Zachowania konsumenta.Zasady żywienia człowieka.Żywienie w różnych okresach życiaPodmiot udostępniający: Biuro DziekanaWytworzył informację:M.Schmidt02.10.2021 Wprowadzenie:M.Schmidt 02.10.2021 Ostatnia modyfikacja:M.Schmidt 04.10.2021